Dierdocent biedt verschillende interactieve programma’s / workshops over dieren aan, geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Voor mensen van alle leeftijden een leuke, en bovenal unieke, ervaring!

Algemeen

Een thema programma duurt in totaal 90 minuten. Een programma bestaat uit een interactieve, en educatieve, presentatie waarbij de dierdocenten en ik, Elora, wat zullen vertellen en laten zien. Natuurlijk is er tussendoor ook tijd om al je vragen te stellen en om de dieren te aaien en zelfs vast te houden!

 

Programma’s van andere tijdsduur en/of meerdere programma’s op dezelfde dag voor dezelfde locatie kunnen in overleg worden geboekt tegen een potentieel aangepast tarief. Zo passen de interactieve programma’s precies bij wat jij zoekt! Kies voor de programma’s die het beste passen bij jouw dag, dit hoeft natuurlijk niet herhaaldelijk hetzelfde programma te zijn.

Neem contact op voor de mogelijkheden.

De thema's

Dierdocent heeft verschillende thema’s voor de educatieve programma’s. Voor ieder programma worden standaard drie tot vijf verschillende diersoorten meegenomen. 

Bekijk de verschillende thema’s hieronder en kom er achter wat je weet aan het einde van het programma!

Iedereen kent honden en katten wel. Ook konijnen, cavia’s en hamsters zijn zo gewoontjes. Maar wat heeft nou niet zomaar iedereen als huisdier? Een reptiel! Denk maar aan een sissende slang, een klimmende hagedis of een gravende schildpad.

Bij het programma “cool en koudbloedig” laat ik zien dat deze dieren helemaal niet eng zijn. Ze zijn juist super cool! Leer de gaafste feitjes, hoe de dieren zich gedragen en hoe je voor ze moet zorgen.

Wat weet je na dit programma?:
Waar de dieren wonen in het wild.
Hoe de dieren zich gedragen in het wild.
Hoe je de dieren kan optillen en met ze kan spelen.
Hoe je de dieren moet verzorgen als huisdier.

Bij insecten en/of geleedpotigen in huis denk je al snel aan ongewenste bezoekers in de vorm van bijvoorbeeld spinnen, vliegen en/of andere kleine kriebelaars. Toch zijn er vele die ook erg leuk zijn om als huisdier te houden en in jouw huis te verwelkomen!

Bij het programma “kleine kruipers” laat ik zien dat deze dieren heel interessant zijn en lang niet altijd per se ongewenst. Kom er achter voor wie geleedpotigen toffe huisdieren kunnen zijn en hoe je voor ze moet zorgen.

Wat weet je na dit programma?:
Wat precies geleedpotigen zijn
Hoe de dieren zich gedragen in het wild.
Voor wie geleedpotigen leuke huisdieren zijn
Hoe je de dieren moet verzorgen als huisdier.

Tarieven

Programmakosten
Een standaard programma duurt 90 minuten en bedraagt €124,95.
Betalen kan na afloop van het programma en kan zowel digitaal als contant. Je ontvangt altijd een factuur. 

Neem voor de tarieven van programma’s met een andere tijdsduur en/of het boeken van meerdere programma’s contact op! 

Reiskosten
Over de eerste 15km van de heen- en terugrit vanaf Hoorn, NH betaal je bij Dierdocent geen reiskosten! Daarna wordt €0,49 per kilometer gerekend.
Eventuele parkeerkosten zullen worden doorberekend.

Themaprogramma’s worden gegeven binnen een reistijd van 50 minuten vanuit Hoorn, NH. 

Annuleren
Aan klanten wordt gevraagd een aanbetaling te doen van 30% van de programmakosten. Bij annuleringen binnen één week van de start van het programma wordt dit bedrag ingehouden. Bij annuleringen buiten één week van de start van het programma wordt dit bedrag teruggestort.

Laat het altijd schriftelijk, bijvoorbeeld via e-mail, weten als je een programma wilt annuleren.
Als je binnen 24 uur van de start van het programma wilt annuleren, dan graag ook even bellen.